Hoppborg – Bäst i Test 2022

Boing! Boing! En hoppborg är en garanti för skratt och glädje i trädgården, oavsett om du bjuder in till den stora födelsedagen eller bara vill ha de coolaste leksakerna hela sommaren.

En uppblåsbar hoppborg är billigare än du tror och är ett bra alternativ till att hyra (och med mycket färre regler).

I det här testet har vi hittat 10+ av de coolaste, roligaste och vildaste hoppborgarna från populära märken som Happy Hop.

Det finns hoppborgar med rutschkanor, hoppborgar med vattenlek och hoppborgar med hinderbanor. Se dem alla här.

Mycket nöje.

Innehållsförteckning

ANNONCE

Små hoppborgar

I det här avsnittet hittar du små hoppborgar som passar till mindre trädgårdar, stugor, koloniträdgårdar och liknande.

Happy Hop - Clown med rutchkana

Vår första hoppborg är från Happy Hop och det är ett namn du kommer att få höra om och om igen i vårt test. Happy Hop är marknadsledare inom hoppborg för trädgården, hemma och över hela världen. Här har vi valt ut en av deras mindre modeller i roligt clown-tema.

Hoppborgen har plats för 2 barn med en yta på 6,5 m2 och har en rolig rutschkana som även fungerar som entré till hoppborgen.

Hoppborgar är, som alla Happy Hop hoppborgar, gjorda av tjock vinyl med extra säkra sömmar. Den är fläckfri och vattentät.

Det följer också med:

 • Fläkt
 • Markförankring
 • Väska till förvaring

Happy Hop Firework

Hoppborg nummer 2 är också från Happy Hop och är en av de minsta hoppborgarna, eftersom vi tycker att alla ska få plats med en Happy Hop hoppborg!

Happy Hops hoppborg är i superkvalitet oavsett storlek och det är denna roliga hoppborg med fest och fyrverkerietema också.

Hoppborgens tema påminner om sagor och prinsar och prinsessor, så om du har barn som älskar det, då kommer de definitivt att kunna få fart på fantasin med denna hoppborg.

Hoppborgen har en hoppyta på ca. 5 meter.

Den är punkteringsfri och vattentät, men kom ihåg att läsa säkerhetsmanualen som medföljer.

Det medföljer också:

 • Fläkt
 • Markförankring
 • Väska till förvaring

Fisher Price hoppborg

En hoppborg för de minsta. Denna lilla hoppborg är 114cm hög och ca. 1,75 meter bred, så det finns plats för en eller två eller kanske till och med tre småbarn som kan roa sig i trädgården medan föräldrarna håller koll.

Hoppborgen tål upp till 85kg hopp samtidigt så man får räkna med hur många barn man får plats med.

Fisher-Price är ett välkänt leksaksmärke som du säkert redan känner till och säkerheten borde vara i sin ordning. Hoppborgens sidor är gjorda av transparent nätmaterial och kan tas bort.

Bestway Spring N’ Slide

Roligt och coolt litet hoppborg med rutschkana från Bestway.

Bestway är nog mest kända för sina supercoola uppblåsbara vattenrutschbanor, men de gör även hoppborgar, som till exempel denna lilla hoppborg som fortfarande är stor nog att rymma 3 barn i åldrarna 3 – 8 år.

Hoppborgen har vackra färger med rött, blått och turkos som passar i alla trädgårdar och för både killar och tjejer.

Hoppborgens sidor är gjorda av transparent nätmaterial som är säkert och hållbart, samtidigt som föräldrar kan hålla ett öga på det.

Intex Shoot'N Bounce

Testets kanske längsta och märkligaste namn på denna roliga och unika hoppborg, som är en korsning mellan studsmatta, basketkorg och hoppborg.

Intex Jump-O-Lene är en rund hoppborg med medföljande basketkorg, där det handlar om att hoppa och skjuta och göra mål. Det kan nog bli väldigt roligt.

Hoppborgen passar barn i åldrarna 3 – 6 år.

Stora hoppborgar

Dessa stora hoppborgar är för coola! Här hittar du de coolaste hoppborgarna som du bara kunde drömma om som barn, men som nu kan bli din och förvandla din trädgård till en lekplats som alla kommer att avundas.

Vi har valt ut ett antal modeller från Happy Hop som är världsledande inom hoppborg. Det finns hoppborgar med hinderbana, med vattenrutschbana (se även nästa avsnitt) och mycket mer.

Happy Hop Bouncy Castle

Den vildaste, roligaste, coolaste hoppborgen du någonsin sett. Om du hade haft den här hoppborgen när du var barn hade du ramlat baklänges av ren entusiasm!

Här står vi med en hoppborg som tänjer på gränserna för vad man kan få som privatperson. Om du vill hålla den vildaste sommarfesten för många barn, då får du det du behöver här.

Bäst av allt? Den blåser upp sig själv på några minuter. Klara, färdiga, lek, även i en föränderlig sommar.

Denna hoppborg har allt, vi nämner i förbigående:

 • Rutchbana
 • Hoppborg
 • Bollhav
 • Klättring
 • Dart
 • Basketball

Wow! Så det är dömt att ha kul i många timmar.

Hoppborgen är godkänd för upp till 6 barn samtidigt eller max 400kg. Självklart får du all nödvändig utrustning till när du köper den såsom fläkt och markförankring.

 

Happy Hop med hinderbana

Är dina barn riktiga vildbasar som kommer att vara möjliga utmanare för Ninja Warrior om några år? I så fall kan du lika gärna låta dem börja träna tidigt och varför inte med denna fantastiska hoppborg och hinderbana från Happy Hop.

Behöver du köpa en hinderbana och hoppborg så kan du lika gärna göra det från Happy Hop som förmodligen är världens ledande tillverkare av hoppborg för privatpersoner. Det finns tjock vinyl överallt, med slitstarka sömmar och mesh på sidorna så att du kan hålla utkik.

Denna hoppborg är byggd med hinder på själva hoppborgen, så att du kan tävla med dina vänner om vem som tar sig igenom och ut på den stora berg-och-dalbanan först och först i mål.

Hoppborgen har en maximal användarvikt på 180kg och rekommenderas därför för max 4 barn samtidigt.

All nödvändig utrustning, fläkt, förankring, förvaring och lagningskit ingår.

Happy Hop Playcenter

Det är alltså inte för att vi har ett speciellt avtal med Happy Hop som vi har hoppborg nummer 3 från Happy Hop i det här avsnittet. Nej, det beror på att Happy Hop bara är en massa coola hoppborgar, speciellt när man tittar på de större.

Den här heter Playcenter och har det namnet eftersom du kan göra mycket olika saker på den. Du kan klättra, du kan spela basket, du kan glida och självklart kan du hoppa på hoppborgen. Det är därför det också kallas ‘6-i-1’ av uppenbara skäl.

Denna stora hoppborg i vackra färger tål en maxbelastning på 180kg och det motsvarar 4 barn samtidigt.

All nödvändig utrustning, fläkt, förankring, förvaring och lagningskit ingår.

Happy Hop Dragon Quest

Vi avrundar vår avdelning med stora hoppborgar med denna pärla av en hoppborg från Happy Hop.

Bara titta på den. Hur fet är den inte?

Om du har barn som bara är lite intresserade av äventyr och drakar, så kommer de bli helt galna av att använda både kropp och fantasi i denna hoppborg.

Lura bara draken som gömmer sig på en bollbassäng till vänster. Känner du inte för att vara 7 år igen? Jag tror nog att du gör det.

Hoppborgen har såklart även en stor hoppkudde, där sidorna är helt synliga och genomskinliga i nätmaterial, så man kan hålla koll på skojet på avstånd. Det finns en berg-och dalbana också.

All nödvändig utrustning, fläkt, förankring, förvaring och lapptäcke ingår.

Hoppborg med vatten

Hittills har vi tittat på hoppborgar i olika storlekar, men det var bara hoppborgar. Om du vill ge den lite mer gas och göra grannen ännu mer avundsjuk, varför inte kombinera sommar, sol och vatten? Dessa hoppborgar är också vattenparker.

Uppblåsbar vattenpark, alltså. Skulle det inte kunna bli en hit om vi får en het sommar som för ett par år sedan? Jag tror det. Du kan även se fler uppblåsbara hoppborgar med vatten om du klickar på länken nedan.

Happy Hop Splashwave Fun Zone

Tror du att dina barn skulle vilja ha en egen vattenpark i trädgården? Ja, det är en dum fråga, för visst skulle de bli galna i värmen när pappa/mamma kommer hem med Happy Hop Splashwave Fun Zone. Galet namn, men det är också ett galet hoppborg, så det passar.

Den här enorma hoppborgen är nästan ett eget sommarland, för förutom vattenrutschbana och pool finns även bollhav, hoppborg, krypvägg och tunnel och möjlighet att spela basket och dart.

Här finns det timme efter timme av lek som barnen kan fördriva tiden med. Då borde det vara möjligt för dig att få lite tid för dig själv också.

Happy Hop Castle Pool

Hoppborg med… vattenrutschbana OCH pool? Ja, den är tillräckligt bra och till ett rimligt pris, så om du vill vara populär bland barnen, då vet du väl vad du inte ska göra?

Den här hoppborgen från Happy Hop kan användas både med och utan vatten, men ska det vara riktigt roligt så kopplar du det till vatten så att det kan förvandla rutschkanan till en vattenrutschkana. Om du gör det kan du gå direkt från hoppborgen och glida ner i poolen.

Det är coolt! Perfekt för en varm sommardag, där du måste svalka dig då och då och sedan börja om.

Hoppborgen är avsedd för max 2 barn åt gången och en total maxvikt på 90kg.

Uppblåsbar fotbollsplan

Om du tycker att fotboll är roligt och hoppborg är roligt och därför måste fotboll på en hoppborg vara ännu roligare… då har du helt rätt!

Happy Hop uppblåsbar bana

Det är bara superkul att spela boll med kompisar och det är ännu roligare om du spelar på denna uppblåsbara fotbollsplan som mäter 8 meter på längden och drygt 3 meter på bredden. Då gäller det att ha kontroll över sina dribblingar!

Om du är mer för basket eller volleyboll så är det också ett alternativ, eftersom den här banan är en riktig 3-i-1.

En bonus med denna uppblåsbara fotbollsplan är att barnen inte försvinner så att mamma och pappa kan ta en tupplur.

Köpguide

Med en uppblåsbar hoppborg stående hemma i trädgården är det garanti för lek och nöje.

Men en hoppborg är inte bara gjord för skoj och stoj, det är mycket mer än en rolig och attraktiv leksak för barn.

En bra uppblåsbar hoppborg hjälper till att stärka barns balans och koordinationsförmåga, och det bidrar även till att stärka samspelet mellan barnen när de leker.

Vad ska finnas i en hoppborg?

Idag finns det nu ett stort utbud av olika hoppborgar, framför allt från det populära märket Happy Hop. Det betyder också att det finns ett stort urval av modeller, färger och tillval. Så många att det till och med kan verka lite överväldigande när du är på väg att köpa en.

En hoppborg behöver inte bara bestå av en stor uppblåsbar kudde som barnen kan hoppa på. Det finns faktiskt många olika typer, både de som är designade att klättra i och att glida på, men det finns också många olika modeller som är designade för vatten.

För att barn ska tycka att det är roligt att använda en hoppborg måste det finnas ett annat alternativ än att hoppa på en stor kudde. Därför är de olika hoppborgarna från Happy Hop designade med både hinderbanor, bollhav, vattenrutschbanor och pool.

1
Hoppkudde

En hoppborg ska såklart bestå av en bra stor kudde som barnen kan leka på. Den ska vara av bra material så att barnen kan stå stadigt utan att glida runt när de hoppar.

2
Hinderbana

Gemensamt för de många hoppborgarna från Happy Hop är att de bland annat utmanar barnens balans och motorik. Därför är många av dem också gjorda med hinderbanor så att barnen kan klättra upp och ner på olika sätt.

3
Bollhav

Nästan oavsett hur gamla dina barn är så är det roligt att leka med bollar. Därför är många av hoppborgen från Happy Hop även gjorda med bollhav, vilket är ganska självklart att använda om man har väldigt små barn.

4
Rutschkana / Vattenrutchkana

Alla barn älskar att åka rutschkana så det blir också svårt att inte köpa en modell med rutschkana i Happy Hops stora utbud. Det gäller även modellerna för vatten där rutschkanan istället förvandlas till en superrolig vattenrutschbana.

5
Pool med vatten

Med Happy Hops stora utbud av uppblåsbara rutschbanor finns även en hel del olika rutschbanor, som är avsedda för vatten. Här kan barnen leka länge tillsammans och vatten är alltid en säker vinnare – oavsett barnets ålder.

Frågor och svar om hoppborgar

Är det säkert att använda en uppblåsbar hoppborg?

Det är säkert att använda en hoppborg, nästan oavsett hur gammalt ditt barn är. Ändå är det alltid en bra idé att hålla ett vakande öga när barn leker på den. Om det är många som leker på den samtidigt kan det finnas risk att de krockar. Så håll utkik, även om barnen är stora.

Hur lång tid tar det att blåsa upp en hoppborg?

När hoppborgen ska sättas upp och göras i ordning räcker det att vara en person. Ofta tar det heller ingen tid innan hoppborgen är helt uppblåst – ca 1 minut.

Kan vuxna använda hoppborgen?

De uppblåsbara hoppborgarna från Happy Hop är designade för att användas av barn. Därför ska vuxna inte använda hoppborgen.

Kan man använda en hoppborg i regnet?

Om det har regnat och hoppborgen blivit blöt, låt inte barnen hoppa på den. Ytan blir hal, vilket kan göra att barnen faller och skadas. Se också till att skydda luftfläkten från vatten för att förhindra skador.

Behöver du el till en hoppborg?

Det är alltid nödvändigt att använda el om du behöver ha din hoppborg igång.

Erik från Wildtoys.se
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply