Kickbikes till Barn – bäst i test 2022

Det är få saker som slår känslan av att susa iväg på en kickbike med sina kompisar, till skridskobanan eller till och från skolan. Skotrar för barn är en stor hit. Det är roligt, hälsosamt och tränar motorik och förmågor.

En kickbike är en underbar kombination av en leksak och ett transportmedel. Den kan helt klart ersätta en cykel när barnen går till skolan. Den är mycket mer flexibel och tar inte lika mycket plats
Martin Iversen
Dansk Sportsløbehjul Union

Läs vidare här och lär dig mer om vilka trick kickbikes och transport kickbikes som är bäst på marknaden idag. Vi har hittat några av de mest populära kick-bikes för barn på marknaden.

Hur man väljer rätt kickbike för barn

När du väljer en kickbike, var särskilt uppmärksam på dessa faktorer:

Höjd

Först och främst måste du hitta de modeller som passar höjdmässigt på den som ska använda kickbiken.

Väljer du en kickbike med fel höjd är det varken bekvämt eller lätt att utföra trick.

Rätt kickbike når dig någonstans mellan höften och naveln. På denna höjd kan du stå bekvämt och samtidigt nå styret med båda händerna.

 

Hjulstorlek

Storleken på kickbikens hjul är inte obetydlig, eftersom dessa påverkar hur snabbt kickbiken kan rulla och hur lätt det är att ta sig över hinder.

Kikcbikes för trick för mindre barn behöver vanligtvis 90 – 110 mm hjul, medan äldre barn (och mer erfarna barn) kan välja de större 110 – 120 mm hjulen.

 

Kullager

Kullagren i hjulen definierar hur bra hjulen kan rotera. Kvaliteten på kullagren anges i ABEC följt av en siffra. Ju högre siffra desto finare kullager, vilket innebär bättre hjul och högre hastighet. Det rekommenderas att du väljer kickbikes med kullager i kvalitet ABEC-5 eller högre.

Trick kickbikes till barn

En trick kickbike är, som namnet antyder, en kickbike man kan göra tricks och stunts på. Den är kraftfullare och mer robust än transport kickbikes och kan vanligtvis inte fällas ihop.

Longway Adam Trick

Bästsäljare på Skatepro!

Denna sparkcykel är beställd av Skatepro.se, som förmodligen är den mest trovärdiga återförsäljaren av skateutrustning.

När kunder på Skatepro har valt denna till den populäraste kickbiken så räknas det definitivt som ett plus.

Longway Adam är en trick sparkcykel som är utmärkt för att åka i ramper och andra skateparker.

Sparkcyklen är tillverkad i stål vilket gör att den tål tricks med hårda landningar.

Läs mer hos återförsäljaren.

Maui and Sons Twister

För pojken eller flickan som inte har någon erfarenhet av att köra kickbike så är en robust modell som denna Trick-kickbike ett bra val.

Den kraftfulla designen med de förstärkta svetsarna gör det lättare att manövrera det coola fordonet

Den smarta Trick-kickbiken för barn från Maui And Sons är avsedd för barn från ca 5-9 år. Om ditt barn har ambitioner att kunna göra coola trick på sin kickbike är Trick-modellen ett idealiskt val.

Den är designad för att användas på både torra och fasta ytor, och den kan användas både för lek och för inlärning.

StreetSurfing Ripper

När du har övat på att köra kickbike eller göra häftiga tricks på den behöver du en modell som är gjord för att användas på allvar och för träning.

Denna Ripper-modell från StreetSurfing är en av de mest exklusiva och väldesignade kickbiksen för barn på marknaden.

Den är tillverkad med de mest robusta komponenterna som både ökar slitstyrkan och förlänger livslängden på fordonet.

Även om den är designad för barn är den gjord i så hög kvalitet att även vuxna kan dra nytta av den.

Det finns några av de bästa kullagren på kickbiken (Abec9) samt aluminiumkoner som gör det möjligt att åka på kickbiken i olika terränger.

Det är lätt att underhålla fordonet så att ditt barn kan njuta av det i flera år. Se till att torka av alla stålkomponenter vid behov så att emalj och ram inte skadas av jord och vatten.

StreetSurfing Torpedo

Letar du efter en snygg kickbike för barn som kan användas både till transport och till lek?

Denna “Torpedo”-modell från StreetSurfing är gjord av bra och slitstarka material som tål olika terräng och olika typer av väder.

Modellen är förstärkt med en aluminiumkärna, så fordonet är extra motståndskraftigt mot slitage, stötar och fall.

Det är den höga kvaliteten och de starka materialen som gör Torpedo till ett bra val för nybörjaren som behöver kunna träna många timmar.

Torpedo är gjord i en smart och cool unisex-design med en svart look. Den kan användas av både kille och tjej och är lätt att underhålla.

Ditt barn kan åka på asfalt, ramper och göra coola trick hemma med Torpedo.

 

Myhood Trick 7.0

Myhood Trick är en prisvärd trick kickbike i vackra svarta och limegröna färger. Den har robusta 100 mm hjul och ABEC-7 kullager, vilket är idealiskt för att hålla farten på asfalten och ramperna.

Denna kickbike är gjord av stark aluminium, men är samtidigt ganska lätt och väger endast 3,6 kg. Den låga vikten gör det lätt att bära skotern överallt. Myhood Trick mäter 81 cm på höjden och kommer därmed att passa bra för barn som är mellan 140 och 160 cm långa. Scootern klarar en belastning på upp till 100 kg.

Razor S Spark

Razor S Spark är en kickbike som har mycket fokus på att det ska vara roligt samt på fysisk aktivitet. Det är en prisvärd kickbike som framträder i vackra blå, vita och svarta nyanser. Som en extra detalj lyser hjulen, vilket gör den ännu festligare och roligare att köra – speciellt när mörkret börjar falla.

Den är bara 63 cm hög och passar därför barn under 110 cm. Den rekommenderas dock för barn över 6 år. Allt som allt en jättebra sparkcykel för barn med mycket fokus på lek och nöje.

Razor A5 Lux Trick

Detta är en vacker och färgglad kickbike från Razor. Den har stora hjul på hela 200 mm vilket ger bra körkomfort. Samtidigt har modellen kullager av kvaliteten ABEC-5, vilket ger bra fart. Modellen framträder i fina rosa och vita nyanser, och kommer därför att passa bra speciellt för tjejerna.

Kickbiken har både bakbroms och stödfot och kan fällas ihop, vilket ger komfort och bekvämlighet i vardagen. Den är gjord av aluminium och väger 4,2 kg. Den rekommenderas för barn över 8 år.

NKD Rally V4

Denna vackra och lyxiga trick kickbike från NKD är det självklara valet för dig som älskar att göra tricks och stunts och letar efter en modell som är lite utöver det vanliga.

Kickbiken är gjord med en framgaffel i stål, vilket ger otrolig robusthet till konstruktionen. Dessutom har modellen ett HIC-kompressionssystem som tillåter ett lätt och läckert stångsnurr.

Hjulen är 110 mm och kullagren är ABEC-9, vilket håller hög kvalitet och säkerställer maximal prestanda. NKD Rally V4 mäter 83 cm på höjden och är en kickbike för barn mellan 140 och 160 cm långa.

Story City Ride

Story City Ride är en prisvärd trick kickbike som passar de mindre barnen (mellan 3 och 8 år). Den är CE-godkänd och tillverkad av aluminium och kromat stål med en låg vikt på bara 2,7 kg.

Hjulen är 100 mm och kullagren är ABEC-7, vilket säkerställer bra hastighet och fina rotationer.

Modellen mäter 79 cm på höjden och lämpar sig därmed optimalt för barn som är 110-140 cm långa.

Allt som allt ett prisvärt erbjudande på en trick kickbike för barn i den yngre ålderskategorin och för nybörjare.

Bra uppförande på skatebanan

Det är lätt att fastna i spelet när man är bra på att göra tricks och stunts på skatebanan, men det är viktigt att tänka på att det måste finnas plats för alla. Därför är det en bra idé att prata med barnen om några enkla principer för gott beteende på skatebanan:

  1. Kör aldrig in i någon.
  2. Ge plats till att andra kan komma till rampen och liknande.
  3. Akta varandra.

Kickbike till mindre barn

Globber Primo

Denna coola kickbike för barn är perfekt för barnet på 3-5 år, som vill träna balans och köra självständigt.

Den tåliga kickbiken är gjord för att ge ditt barn de bästa och säkraste körförhållandena på asfalten.

Det finns totalt 3 hjul (2 fram respektive 1 bak) som gör det lätt för barnet att hålla balansen och köra runt kurvor.

Den stora fördelen med Globber Primo är den vikbara designen. Den tar ingen plats i hallen, redskapsboden eller i bilen när den klickas isär och fälls ihop.

Det coola fordonet är tillverkat i plast så att du eller någon annan vuxen kan lyfta det utan problem när fordonet ärmed på promenad.

Styret kan justeras i höjdled så att kickbiken kan anpassas efter ditt barn.

Det är viktigt för barnets komfort att han eller hon inte böjer sig ner för att hålla i styret.

Micro Maxi

Denna kickbike för barn är gjord i den coolaste, röda looken med rejäla hjul som blinkar vid körning.

Ditt barn kommer garanterat att bli exalterat och motiverat att köra själva när reflektioner av LED-ljusen kan ses från hjulen på asfalten.

Styret kan justeras i höjdled, så att ditt barn kan njuta av Micro Maxi under en längre tid utan att få ont i nacke eller axlar.

Puky

För barnet som behöver extra stöd och hjälp att hålla balansen kommer Puky att vara rätt val. Den vackra kickbiken för barn är gjord med inspiration från en klassisk cykel.

Den har kraftfulla hjul med mjuka skumdäck som gör det bekvämt och skönt för ditt barn att vara aktiv på fordonet.

De rejäla handtagen på styret är gjorda med stoppändar så att de små händerna inte kan glida av. Detta hjälper barnet att få kontroll över kickbiken.

Den stora fördelen med Puky är mångsidigheten. Den kan användas på både gräs, asfalt och grus, och fordonet kan bli det bästa träningspasset för din son eller dotter innan den 2-hjuliga cykeln introduceras.

Transport kickbikes till barn

Transport kickbikes är kickbikes som lämpar sig för transport. De kommer vanligtvis att ha större hjul än trick kickbikes, har en lätt konstruktion och kan i många fall fällas ihop.

Så väljer du den bästa transport kickbiken till barn

Det finns flera saker du bör vara medveten om när du letar efter en transport kickbike. Det är nämligen långt ifrån alla modeller som lämpar sig för transport. I synnerhet bör du hålla ett öga på dessa punkter:

  • Ihopfällbarhet: Det er smart att kunna fälla ihop en transport kickbike. Då är det nämligen lättare att ha med den i bilen, på bussen eller att ha den stående på skolan.
  • Hjulstorlek: En transport kickbike ska gärna ha större hjul än en trick kickbike – det ger nämligen både körkomfort och fart. Kolla därför efter modeller med omkring 200 mm hjul.
  • Hjulens material: Hjulen på en kickbike är oftast gjort i antingen gummi eller plast. Mjukare hjul är oftast mer komfortabla, medans hårdare hjul kan ge högre fart.
  • Kullager: Kullager anges i ABEC som efterföljs av ett tal. Ju högre talet är, desto finare och bättre är kullagret. En transport kickbike bör ha ABEC-5 eller högre.
  • Justerbarhet: Det är en stor fördel, om kickbiken kan justereás på höjden.

Story 70s kickbike

Story 70s är en osannolikt attraktiv och retroestetisk kickbike för den stilmedvetna föraren. Den är tillverkad i aluminium, är CE-godkänd och går lätt att fälla ihop. Den har ett brett och bekvämt styre och hjul på 200 mm med hårdheten 82A, vilket allt bidrar till att öka komforten.

Den kan justeras i höjd mellan 80 och 100 cm, vilket gör den lämplig för barn över 1,1 meter. Det finns en praktisk fjäderbroms bak, och kullagren är ABEC-7 vilket ger bra fart.

Den har eleganta svarta och bruna markeringar och är en av de stiligaste transportskotrarna som finns för barn idag.

Star-Scooter Transport kickbike

Här är en superfin transport kickbike i mellanklassen från Star-Scooter. Den är gjord av aluminium och väger bara 4,7 kg.

Den har förvånansvärt stora hjul på hela 230 mm med en hårdhet på 85A, som båda bidrar till att öka toppfarten. De bra ABEC-7 kullagren hjälper också till att öka hastigheten och därför är den rejäla fjäderbromsen bak en stor fördel.

Kickbiken kan justeras i höjdled mellan 94,5 – 104,5 cm, vilket gör den till ett attraktivt val för äldre barn som mäter över 1,5 m. Sammantaget ett riktigt bra erbjudande på en transport kickbike för barn som gillar hög fart.

Erik från Wildtoys.se
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply