Gräva ner trampolin pris – få 3 tilbud på nedgrävning av studsmatta

Våren är på intågande och det betyder glada barn i trädgården. Eller… det kan i alla fall betyda glada barn om du ser till att din trädgård är redo för lek. Och vad är roligare för dina barn än en studsmatta som de kan hoppa på?

En studsmatta ger hälsosam, bra och underhållande lek hela sommaren. Har du bestämt dig för att skämma bort dina barn med en studsmatta, men blir du svettig av bara tanken på det stora, runda och exakta hålet du måste gräva i gräsmattan.

Att få hjälp av en duktig hantverkare med att gräva ned trampolinen är billigare än du tror

ANNONS

Få 3 erbjudanden på nedgrävning av trampolin

DoRunner
Hitta pålitliga hantverkare & tjänsteföretag

Spara +5000 kr på grävjobb

Det kräver rätt verktyg, en grävmaskin, för att gräva ett hål till er studsmatta. Jobbet kan utföras av de flesta trädgårdsarbetare, men det kan vara stor skillnad på priset.

Det kostar oftast mellan 5000 kr och 15 000 kr att gräva ner en trampolin så det finns pengar att spara på ett bra erbjudande.

Därför rekommenderar vi att man använder Dorunner.se där du kan få 3 oförpliktande erbjudanden på uppgiften.

Det är jättelätt, bara beskriv uppgiften så detaljerat du kan och skicka in, så får du inom kort 3 erbjudanden. Det är 100% oförpliktande. Om du inte tycker någon av erbjudandena är bra, så låter du bara bli att välja någon av dem.

Nedgrävning av trampolin guide

Följer du dessa steg i vår guide för nedgrävning av trampolin, så blir uppgiften överskådlig och så kan du spara energin till hopp på studsmattan istället. Guiden passar särskilt bra till dem som ska gräva ner BERG InGround trampoliner, men guiden kan användas till alla trampoliner till nedgrävning.

Hur förbereder jag mig på att gräva ner studsmattan?

Du får inte låta barnen stressa dig, som med all sannolikhet står och hoppar och skuttar, ivriga att få testa trampolinen. Innan du kastar dig ut i projektet finns det nämligen några saker du bör vara uppmärksam på. Det kommer vi att genomgå här i vår guide för nedgrävning av trampolin.

Det första du ska göra innan du börjar gräva, är att välja den perfekta platsen i trädgården till din studsmatta. Utöver att det såklart ska passa in bra på din tomt, finns det några saker du ska vara uppmärksam på när du väljer plats:

  • Du ska se till att det varken finns rör eller ledningar i jorden på det utvalda stället.
  • Eftersom du behöver gräva en bra bit ned i marken riskerar du att kapa något. Orientera dig därför och gräv försiktigt.
  • Du ska vara uppmärksam på att marken inte får innehålla för mycket sand. Sandet gör nämligen hålets sidor osäkra och det kan vara dyrt att skapa rätt stöd.
  • Du ska se till att du inte väljer ett ställe där det ofta samlas mycket vatten, eftersom det medför att hålets väggar blir osäkra och i slutändan kan få dem att rasa.
  • Du ska välja en bra plats till din studsmatta, som inte ligger för nära dina grannar. Glada barn på trampoliner är härligt, men har en tendens att låta högt och det kan irritera dina grannar om de kan höra varje studs och barnskrik. Så tänk på var du placerar den så du undviker grannfejder.
  • Sist men inte minst i vår nedgrävning av studsmatta guide ska du, innan du börjar gräva, vara uppmärksam på att placera trampolinen på en plats där det inte finns buskar, träd, lekstugor o.s.v. i närheten, så dina barn inte kommer till skada. Om det skulle hända att barnen får för mycket fart och studsar ut över kanten, är det mycket säkrare om det inte finns något man kan ramla in i.

Så gräver du ner din trampolin i trädgården

När du har säkerställt ovanstående och hittar rätt plats till din studsmatta kan du följa andra delen av denna “nedgrävning av studsmatta guide”.

Det är egentligen inte så svårt så länge man inte är rädd för att gräva. Det viktigaste i hela processen är nämligen att göra ett ordentligt hål till din nedgrävda studsmatta.

Var uppmärksam på att det finns många olika slags trampoliner och du ska därför alltid se till att läsa den medföljande manualen med specifika beskrivningar.

Men det finns några generella regler och råd som vi nu vill presentera för dig i denna guide för nedgrävning av trampolin:

1. Börja med att markera var hålet till studsmattan ska vara

Du kan börja med att lägga ut duken, så du får en känsla av hur mycket plats den tar. InGround trampoliner finns bl.a. i många olika storlekar, varför det är viktigt att du ser till markera rätt storlek till ditt hål.

Härefter ska du ta bort duken och ta ett snöre som motsvarar studsmattans radie. I den ena änden binder du fast en tältpinne och i den andra änden en sprayflaska. Fäst tältpinnen i mitten av cirkeln och dra runt snören runt cirkeln medan du sprayar. Nu har du markerat ut den runda cirkeln till din studsmatta.

2. Kavla upp ärmarna och ta tag i spaden - nu är det dags att gräva

Det råder ingen tvekan om att det kräver lite muskler och envishet. Om det inte är något för dig, kan du också hyra en liten grävmaskin hos din närmsta byggmarknad – men kom ihåg att det är bra träning att välja spaden, och om du har tid till det, kommer du att nå i mål. Du ska gräva ett så djupt hål, att det passar trampolinens höjd. Här är det viktigt att du läser instruktionerna för just den studsmatta du har valt.

3. Se till att hålet är så jämnt som möjligt hela vägen runt i cirkeln

Det är viktigt för att ingen ska skada sig. När åren går, kommer du upptäcka att studsmattans duk och fjädrar töjer sig lite, och om du inte har grävt hålet tillräckligt djupt hela vägen runt och ut till kanterna, riskerar du att man rör botten när man landar efter ett hopp. Och så kan det faktiskt gå riktigt illa – särskilt om man landar på svanskotan, axeln eller något annat utsatt ställe.

5. Lägg markduk i botten

Det medföljer en markduk med många trampoliner, som ska läggas i botten av hålet för att undvika ogräs. Om det inte medföljer i köpet, så skaffa dig en själv så hålet inte fylls med ogräs.

6. Stabilisera trampolinen

Det kan vara en bra idé att stabilisera studsmattans ben genom att till exempel lägga sten eller plattor under dem.

Om du följer dessa steg i vår nedgrävning av studsmatta guide kommer du kunna möta våren med en studsmatta som är perfekt monterad.

Vad ska man göra med all överbliven jord?

När du har följt denna nedgrävning av studsmatta guide och hålet är grävt och studsmattan monterad, är du tyvärr inte helt klar med jobbet än. Du har troligtvis en rejäl bunke jord liggandes som du nu ska komma underfund med vad du ska göra av. Det finns flera möjligheter:

  • Lasta släpvagnen och åk till återvinningsstationen. Här kan du lämna all överbliven jord. Det enda det kräver är ett par uppkavlade ärmar, en spade och en släpkärra.
  • Använd jorden runt omkring i trädgården. Kanske vill du ha upphöjda planteringslådor i trädgården eller drömmer du om en liten backe? Så är denna jord perfekt.
  • Förvara jorden på en plats på tomten. Kom ihåg att det kommer en dag då du eller dina barn inte längre använder studsmattan. Och då ska du kanske fylla upp hålet med jord igen.

Erik från Wildtoys.se
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply