Lekstugor – Bäst i Test 2022

Ge dina barn möjlighet att leka “mamma, pappa och barn” eller “hemlig grotta” med en lekstuga på bakgården. En lekstuga är inte bara en lekstuga för barn, det är ett slott med en vallgrav, det är en restaurang med uteservering, det är en grotta endast för de invigda.

En lekstuga inbjuder till social samvaro och fantasifull lek med vänner och syskon. I den här artikeln har vi hittat några av de roligaste, snyggaste, största och minsta lekstugorna. Det finns något för alla och varje budget. Läs artikeln här eller hoppa till ett avsnitt med innehållsförteckningen nedan.

Lekstuga på stolpar

En lekstuga på stolpar gör något alldeles speciellt för leken. Lekstugan kan bli en riddarborg, ett gömställe för tomtar som bor i trädtopparna eller ett säkert gömställe för vänner och syskon. Med en lekstuga på stolpar öppnar sig även andra möjligheter: en rutschkana, ett klättertorn, en balkong eller kanske till och med en gungställning.

Lekstugan på stolpar är ett bra alternativ till den lilla lekstugan på marken när man har barn som leker tillsammans. Det lämpar sig bara bättre för ett gäng barn!

Plus lekstuga på stolpar

Lekstuga på ben i obehandlat trä
Plus legehus på stolper

Denna vackra lekstuga i obehandlat trä är så nära att vara en träkoja som det går. Lekstugan är av obehandlat trä och ska därför målas. Du kan därför ge den precis den finish och utseende du vill ha. Inuti kan du dekorera med tapeter och gardiner.

Det finns tillgång till trähuset via en stege och det finns plats för att koppla ihop en rutschkana som ej ingår. Om du skulle vilja ha lekstugan med rutschkana kan du se den här [länk till Bygmax]. Ett superkul, vackert och naturligt trähus på stolpar.

Exit Lekstuga på stolpar

Lekstuga på stolpar med rutchkana och sandlåda
Exit legehus på stolper

Den coolaste lekstugan på stolpar du kan tänka dig! Den här lekstugan på stolpar från Exit är helt enkelt fantastisk. Lekstugan står högt över marken med 4 fönster, en dörr och även ett litet annex.

Spring uppför den praktiska sluttande trappan och ner igen via den medföljande rutschkanan. Under lekstugan finns en sandlåda där leken kan fortsätta. Trots storleken är lekstugan lätt att montera.

Lekstuga med rutchkana

Kombinera lekstuga med rutschkana för att få din egna lekplats på bakgården. En berg-och dalbana går aldrig ur mode. I avsnittet ovan tittade vi på några riktigt coola lekstugor på stolpar med eller utan rutschkana. I det här avsnittet har vi hittat ytterligare några lekstugor med rutschkana och som är lite mindre i storlek.

Jungle Gym lekstuga med rutchkana

Kompakt lekstuga med rutchkana och sandlåda

Den populära Jungle Gym-serien erbjuder timmar av nöje för barn. Här har vi hittat en rolig liten kompakt lekstuga på stolpar som rymmer lekstuga, sandlåda OCH rutschkana på endast 160cm i bredd. Lekstugan levereras som ett självmonteringsset färdigt för användning och kan kombineras med andra produkter från Jungle Gym.

Plus lekstuga på stolpar med rutchkana

Lekstuga på ben med rutchkana i obehadlat trä

Denna vackra lekstuga i obehandlat trä är så nära man kan komma en träkoja. Lekstugan är av obehandlat trä och ska därför målas. Du kan därför ge den precis den finish och utseende du vill ha.

Inuti kan du dekorera med tapeter och gardiner. Tillträde till trähuset finns via stege och rutschkana ingår. Ett superkul, vackert och naturligt trähus på stolpar.

Lekstuga lätt att montera

En lekstuga behöver inte kräva en massa verktyg, färg och arbete. I det här avsnittet har vi hittat lekstugor som är lätta att montera. Vi har bland annat hittat lekstugor från Lekmer, Eurotoys och Coop. Dessa lekstugor kan monteras på några minuter, redo för timmar av lek och skoj.

Julia lekstuga

Monteras på 60 minuter
Julia legehus er nemt at samle

Den populära Jungle Gym-serien erbjuder timmar av nöje för barn. Här har vi hittat en rolig liten kompakt lekstuga på stolpar som rymmer lekstuga, sandlåda OCH rutschkana på endast 160cm i bredd. Lekstugan levereras som ett självmonteringsset färdigt för användning och kan kombineras med andra produkter från Jungle Gym.

Sunny Lekstuga

Liten lekstuga som är lätt att montera
Sunny legehus er nemt at samle

Holländska Sunny har gjort denna lilla lekstuga som endast mäter 94x102cm. Det kan nog finnas plats för den även i den minsta trädgården och lekstugan är även superlätt att montera. Lekstugan är gjord av cederträ och har två fönster som går att öppna.

Nordic Play Lekstuga

Liten lekstuga som är lätt att montera
Nordic Play legehus

Söt liten lekstuga för de minsta som är superlätt att montera och som är snygg på bakgården. Lekstugan är redan målad och ska bara monteras ihop. Passar bäst för mindre barn, enligt recensionerna på Coop.dk, men säljs som lekstuga för barn i åldrarna 3-12 år.

Lekstugor i plast

Tycker du att en lekstuga i trä rimmar på många timmars arbete och underhåll? Då är du kanske mer typen som skulle kunna ha nytta av en lekstuga i plast. Lätt att montera, lätt att underhålla och då kostar det ingen gård. Här har vi varit och hittat lite förslag på hur en kan se ut.

Smoby lekstuga

Lekstuga i plast med bord och stol

Ding Dong! Är det någon hemma? Med denna vackra plastlekstuga är den upplagd för lek och nöje, med bord och stol för gäster och elektrisk klocka. Lekstugan är tillverkad av väderbeständig plast och UV-beständig färg som håller färgen. Rekommenderad ålder 2-6 år.

Smoby Friends House lekstuga

Lekstuga med allt det extra
Smoby Friends legehus

Gillade du Smoby-lekstugan ovan, men tyckte att det saknades något? Det får du här med Smoby Friends House. Här får du samma lekstuga som Smoby ovan men med en extra dörr och extra fönster så kan ännu fler krutugglor leka samtidigt.

The House of Fun lekstuga

Billig plast lekstuga
House of Fun legehus i plast

Ska det vara billigt och hållbart utan allt för många krusiduller så är Lekstugan House of Fun i alla fall ett bra erbjudande. För endast 1 000 DKK får du en lekstuga där det finns plats för många timmars lek. Lekstugan är nog enkel, men det betyder bara att fantasin kan användas och det är bara bra.

Lekstuga med loft

Ett loft är supermysigt och kan ge extra förvaringsutrymme för barnens saker. Här kan de förvara sina saker efter lek eller ligga och gömma sig.

Tom lekstuga

Lekstuga med loft

Mysig lekstuga med loft som ser ut som ett riktigt hus. Lekstugan är byggd i mysigt granträ som skapar en skön doft av frisk skog. Lekstugan har 4 fönster med luckor och 3 blomlådor. Lekstugan är ca. 4 kvm, varav loftet utgör ca. en halv kvadratmeter. Det finns robusta plexiglasfönster.

Stora lekstugor

Lido lekstuga

Stor lekstuga på 4,4 kvm

Mysig lekstuga med loft som ser ut som ett riktigt hus. Lekstugan är byggd i mysigt granträ som skapar en skön doft av frisk skog. Lekstugan har 4 fönster med luckor och 3 blomlådor. Lekstuga är ca. 4 kvm, varav loftet utgör ca. en halv kvadratmeter. Det finns robusta plexiglasfönster.

Små lekstugor

Det kan vara svårt att se hur man ska få plats med en lekstuga i trädgården, speciellt om trädgården inte är särskilt stor eller om man redan har en studsmatta som står och tar plats. Här har vi hittat några små snygga lekstugor som inte tar så mycket plats.

Kidkraft lekstuga

Lilla lekstugan i trä

Mysig lekstuga med loft som ser ut som ett riktigt hus. Lekstugan är byggd i mysigt granträ som skapar en skön doft av frisk skog. Lekstugan har 4 fönster med luckor och 3 blomlådor. Lekstuga är ca. 4 kvm, varav loftet utgör ca. en halv kvadratmeter. Det finns robusta plexiglasfönster.

Fantasia lekstuga

Fantasifull liten lekstuga

Rolig och vacker liten lekstuga som ger minnen av Roald Dahls berättelser (“ett krokigt litet hus”). En lekstuga som trots sin ringa storlek inspirerar till mycket lek och fantasi. Huset mäter endast 128x108cm. Den kan det finnas plats för även i den minsta trädgården.

Loft Lekstuga

Kvadratisk, praktisk, bra

En fin lekstuga som är nästan helt fyrkantig med stora fönster som öppnas med mellanväggar. Fönstren är av plexiglas, så det finns ingen olycksrisk. Huset mäter 149x141cm och är tillverkat av splitterfri ceder.

Märken

Letar du efter en lekstuga från ett märke du känner till? Här har vi samlat några av de mest populära märkena och tagit reda på vart du kan köpa dem.

Nordic Play lekstuga

Nordic Play gör några vackra och roliga lekstugor. Särskilt Nordic Play är känt för små lekstugor till rimliga priser. Du hittar dem bland annat på Coop.

Plus lekstuga

PLUS A/S är ett danskt företag känt för sin unika danska design inom trädgårdsdesign och utemiljö. Plus gör även ett antal fina lekstugor i trä.

Bygg själv lekstuga eller DIY

Vill du bygga din egen coola lekstuga, men saknar inspiration till projektet? I det här avsnittet har vi hittat byggplaner och bra tips för ditt byggprojekt.

De coolaste lekstugorna

4 coola lekstugor från Bolius.dk

Bolius har letat efter de coolaste lekstugorna i Danmark och hittat dessa fyra coola lekstugorna. Det är onekligen lite utöver det vanliga. Vi vet inte vilken som är vår favorit. Kanske är det Hobbitgrottan med ved på övervåningen. Då kan man prata om att ha en egen lekhåla! Men träkojan med hängbro är för cool. Jag undrar om det kan ge lite oroliga blickar från mamma och pappa dock. Vilken lekstuga gillar du bäst? Du kan läsa artikeln och se fler bilder på Bolius.dk

Få hjälp till DIY på Lav-det-selv.dk

Oavsett vad det är du vill bygga själv så är det alltid en bra idé att be om råd och vägledning på Lav-Det-Selv.dk’s forum. Här finns en mängd trevliga och kunniga gör-det-självare som gärna delar med sig av sin kunskap och svarar på frågor. Du hittar forumet här.

Gør-Det-Selv.dk har vägledning mot betalning

Webbplatsen och tidningen Do-It-Yourself.dk är ett av de bästa ställena att hitta grundliga guider för gör-det-själv-projekt. Här kan du köpa tillgång till artiklarna för 19 DKK (minst för en enda artikel). Du hittar alla artiklar om lekstugor här.

Bygselvviden.dk

Bygselvviden.dk har också skrivit en bra guide till att bygga sin egna lekstuga. Läs guiden her.  

Lekstugor från Teknisk Skola

Vill du ha en unik lekstuga, byggd av en dansk snickare kan du självklart kontakta en. Men bara så du vet att det kan bli ganska dyrt. En dansk hantverkare är inte billig.

Men vänta .. det finns faktiskt ett alternativ.

De tekniska skolorna runtomkring har många duktiga snickarelever som tränar på att bygga hus och det gör de bland annat genom att bygga vackra lekstugor. Husen säljs till privatpersoner, till ett bra pris och i bra kvalitet.

Du kan förvänta dig bra material, riktigt hantverk, men kanske med lite skönhetsbrister här och där.

I gengäld måste du förbereda dig på den långa väntan. Vissa tekniska skolor har en väntetid på upp till sex månader.

Hitta din tekniska skola här:

Holstebro
https://www.ucholstebro.dk/eudeux/teknologi-byggeri-transport/byggeri/koeb-et-elevprodukt/

Aarhus
https://aarhustech.dk/erhvervsuddannelser/httpaarhustechdkerhvervsuddannelseroversigtunder-25-aar/byggeri-og-metal/elevarbejder-toemrer

Roskilde
https://www.rts.dk/adresser/adresser/81-roskilde-tekniske-skole-sondre-mellemvej-2-4-roskilde

Holbæk
https://eucnvs.dk/legehuse-til-salg/

Aalborg
https://techcollege.dk/uddannelser/construction/toemrer/toemrerprojekter-til-salg/

Odense
https://www.sde.dk/nyelev/eleverne-tilbyder/salg-af-trahuse/

Erik från Wildtoys.se
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply