Uppblåsbar rutschkana för trädgården och poolen – bäst i test 2022

Med en stor vattenpark och en uppblåsbar vattenrutschkana stående i trädgården kan barnen leka, simma, glida och plaska runt i det svalkande vattnet i timmar, samtidigt som de är väl underhållna.

När solen låter sina varma strålar skina ner över oss är det skönt att vara ute, och gärna så mycket som möjligt.

De dagar då solen värmer lite för mycket kan det vara skönt att svalka sig i en simbassäng, eller springa genom vattenslangens svala vattenstrålar.

Och med en av de populära och utmanande uppblåsbara vattenparkerna, i flera olika färger och storlekar, kan barnen få roa sig i flera timmar med alla sina vänner.

I den här artikeln har vi hittat 7 olika roliga och utmanande vattenrutschkanar som passar både trädgården och poolen. Här kan du också läsa om de olika modellerna, och om vad som är bra att veta innan du väljer att köpa en, samt vad det är du kan förvänta dig exakt av de många populära uppblåsbara vattenrutschkana.

ANNONCE

Uppblåsbar vattenrutschkana till trädgården

Mount Splashmore

BUTIK Leverans Totalpris Läs mer
0,00 SEK 4.122,00 SEK → Läs mer

Med denna uppblåsbara vackra och färgglada Mount Splashmore berg-och dalbana från H20GO, kommer barnen inte bli uttråkade när sommaren kommer. Hoppborgen är tillverkad av högt PVC-belagt polyestermaterial med dubbla sömmar, vilket säkerställer stor hållbarhet.

Den uppblåsbara minivattenparken erbjuder timmar av nöje för de små. Den innehåller en vattenrutschbana, en vattenkanon och en klättervägg, som alla kan hålla barnen aktiva i flera timmar utan att bli uttråkade.

Den stora hoppborgen är enkel att sätta upp, allt du behöver är att fylla på med vatten och med hjälp av den inbyggda blåspumpen kan du pumpa upp det stora äventyrsbadet på bara 2 minuter.

Vattenrutschkanan är byggd för att rymma 5 personer åt gången och rymmer 1086 liter vatten.

Hoppborgen innehåller:

  • Hoppkudde
  • 1 fläkt med tillhörande pinnar
  • 1 reparationsset
  • 1 vattenspruta

Happy Hop Waterslide

BUTIK Leverans Totalpris Läs mer
0,00 SEK 8.045,00 SEK → Läs mer

Happy Hop Waterslide är den perfekta vattenrutschkanan för barn, och den är lätt att ställa upp i trädgården. Hoppborgen är gjord med två vattenrutschbanor, som ligger bredvid varandra, och gör det därför möjligt att låta två barn åka nerför rutschkanan samtidigt. Ovanför de 2 rutschkanorna hittar du 2 små automatiska vattenkanoner, som ser till att spraya båda rutschkanorna med vatten, så att barnen snabbt kan glida ner i den lilla minipoolen, som finns i slutet av de 2 rutschkanorna.

Vattenrutschbanan är tillverkad i ett slitstarkt material, vilket säkerställer god hållbarhet.

Den dubbla vattenrutschkanan är byggd för att rymma 2 personer åt gången – dock max 90 kg.

Happy Hop Shark Waterslide

BUTIK Leverans Totalpris Läs mer
0,00 SEK 7.599,00 SEK → Läs mer

Happy Hop Waterslide är den perfekta vattenrutschkanan för barn, och den är lätt att ställa upp i trädgården. Hoppborgen är gjord med två vattenrutschbanor, som ligger bredvid varandra, och gör det därför möjligt att låta två barn åka nerför rutschkanan samtidigt. Ovanför de 2 rutschkanorna hittar du 2 små automatiska vattenkanoner, som ser till att spraya båda rutschkanorna med vatten, så att barnen snabbt kan glida ner i den lilla minipoolen, som finns i slutet av de 2 rutschkanorna.

Vattenrutschbanan är tillverkad i ett slitstarkt material, vilket säkerställer god hållbarhet.

Den dubbla vattenrutschkanan är byggd för att rymma 2 personer åt gången – dock max 90 kg.

Happy Hop uppblåsbara vattenpalats

Denna färgglada hoppborg är designad för att kunna lite av allt. Med både vattenrutschbana, tunnel, basketkorg, boxningsdynor och klättervägg finns det plats för många timmars nöje för barn i alla åldrar. Den uppblåsbara hoppborgen är också en hit för evenemang där det är många barn som behöver få utlopp för sin energi.

Happy Hop vattenpalats kan bära en vikt på max 180 kg.

Uppblåsbar vattenpark för trädgården

Bestway Tsunami vattenpark

Denna färgglada hoppborg är designad för att klara lite av allt. Med både vattenrutschbana, tunnel, basketkorg, boxningsdynor och klättervägg finns det plats för många timmars nöje för barn i alla åldrar. Den uppblåsbara hoppborgen är också en hit för evenemang där det är många barn som behöver få utlopp för energi.

Happy Hop vattenpalats kan bära en vikt på max 180 kg.

Uppblåsbara rutschkana

Splash Pool rutschkana

Denna Splash Pool-rutschkana från Euro Toys är den perfekta rutschkanan en varm sommardag. Storlek 342 x 213 x 38 cm.

Den färgglada rutschkanan mäter 342 cm, så det finns goda möjligheter att få bra fart.

Rutschkanan kräver att du kopplar vatten till den övre delen, varefter vattnet pumpas ut ur små hål, vilket säkerställer att rutschkanan alltid är slät. Rutschkanan är en stor hit i värmen, även för de stora barnen.

Därför behöver du ha en uppblåsbar vattenpark i trädgården

Ditt uppblåsbara vattenland är förmodligen inte så coolt, men med lite fantasi kan det vara nästan lika bra

Alla barn älskar allt som har med vatten att göra och om du inte redan har en pool i trädgården så kan det vara dags att köpa någon av de populära uppblåsbara vattenparkerna. För de flesta unga och gamla kommer vattenparken att vara det bästa man kan anlägga i trädgården.

Det finns många olika typer av vattenland för trädgården, men en bra idé är att välja en av dem som behöver blåsas upp. Här kan barnen lätt leka i flera timmar och den uppblåsbara ytan hjälper till att förhindra att de skadas när det går vilt under de roliga lekarna i vattnet.

Ett vattenpalats i trädgården har också många andra fördelar än att bara låta barnen leka runt i vattnet. En uppblåsbar vattenpark kan också bli en stor hit när man ska fira ett barns födelsedag. Och om du har en av de stora vattenparkerna finns det inget som hindrar alla barn från att delta i de roliga vattenkrigen och vattenspelen.

En uppblåsbar vattenpark i trädgården kan också ses som ett bra alternativ till den offentliga vattenparken som på grund av COVID19 tyvärr är stängd eller delvis stängd. Om du därför inte har möjlighet att komma i vattnet någon annanstans än hemma, så är en vattenpark hemma i trädgården en jättebra idé för de minsta i sommar.

Hur man använder en uppblåsbar vattenpark

Även om det är väldigt enkelt och okomplicerat att använda en av de populära vattenparkerna hemma så finns det ändå några saker som är viktiga att ha koll på innan man investerar i en. Det är inte svårt att anlägga en vattenpark i trädgården, det enda som egentligen krävs är att du har det nödvändiga utrymmet för att sätta upp det.

Din gräsmatta ska också helst vara någorlunda jämn, det ska inte finnas några små kullar eller gupp som gör underlaget ojämnt. Med en ojämn yta riskerar du bara att vattnet hamnar i ena änden av poolen, vilket såklart inte är meningen.

Generellt bör du också välja ett vattenland av bra kvalitet och här är de flesta som tur är gjorda av slitstarkt PVC-material vilket säkerställer ett bra och gediget äventyrsbad som inte går sönder så fort du använder det.

Några av de olika vattenrutschbanorna och lektornen kommer med en pump, som hjälper till att fördela allt vatten runt hela vattenparken. Den ingår dock inte alltid och måste ibland köpas separat. När du ska välja pump till en vattenpark för trädgården lönar det sig att köpa en elektrisk pump då du snabbt får ont i både armar och ben om du behöver en fot- eller handpump.

1. Anslut din vattenpark till rinnande vatten

Alla vattenparker och vattenrutschbanor ska vara anslutna till vatten och därför är det nödvändigt att du placerar din vattenpark där det finns tillgång till vatten. Fördelen är helt klart att vattenparken är väldigt enkel att sätta upp, men också väldigt enkel att packa ihop igen.

När du packar ihop vattenparken igen, var särskilt noga med att skölja rent från smuts och gräs och samtidigt se till att det är helt torrt innan du packar undan det i den medföljande påsen.

2. Se till att säkerheten är i sin ordning

Alla olika vattenparker är utrustade med stabila stöd längs sidorna, dessa bidrar till att vattenparken är säker och stabil på marken. Samtidigt ser det också till att barnen enkelt kan ta tag i handtagen som sitter på vägen upp till rutschkanan eller klätterväggen.

Även om alla förutsättningar är vidtagna för att skapa en trygg lekmiljö för de minsta, måste var och en av de olika hoppborgarna användas med omsorg och sunt förnuft. Det innebär också att hålla ett öga på barnen hela tiden, särskilt om de är väldigt unga och speciellt när de har att göra med vatten.

Vattenland, vattenrutschbana eller vattenslott?

Skillnaden mellan en vattenpark, en vattenrutschbana och ett vattenslott är egentligen inte så stor, eftersom de olika namnen egentligen bara är namn på samma produkt. Det finns dock många olika storlekar och olika utföranden, varav vissa har bara en rutschkana, medan andra också är gjorda med klättervägg och vattenkanoner.

Innan du går ut och köper någon av de smarta vattenparkerna är det en bra idé att klargöra din familjs behov.

Fundera på hur många personer som badet ska användas till. Om den bara är avsedd att användas någon gång då och då, på helger och helgdagar, eller ska den kunna hålla hela sommaren, så är dessa överväganden du bör tänka på innan du beställer din vattenpark. Det kan också vara så att man vill ha ett enfärgat vattenslott, kanske för att man tycker att modellerna i de många olika färgerna blir för mycket att titta på. När du har hittat svaren på alla dina frågor angående vattenrutschkanan till trädgården är det mycket lättare att hitta den vattenpark som är bäst för dina och din familjs önskemål och behov.

Erik från Wildtoys.se
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply