Vattenflaskan till barn – Bäst i Test 2022

En vattenflaska med vatten gör det lätt för barnet, oavsett ålder, att få i sig tillräckligt med vätska under dagen och slippa spill och blöta kläder när man dricker direkt ur kranen. 

Den här veckan har vi hittat 15+ av de bästa vattenflaskorna till barn. 

Vi har hittat vattenflaskor utan skadliga ämnen i plast och stål och så har vi hittat flera smarta modeller med sugrör eller drickpip. Det finns också några termosflaskor att välja på.

När det gäller vattenflaskor ska du leta efter en som håller tätt och inte läcker i väskan. Den ska vara lätt att dricka ur, med bra grepp och tåla att hänga med till både skolan, fotbollsplan och fritids.
Alt.dk
ANNONS

Bästa vattenflaskan till barn med drickpip

3 Sprouts

27519-vuyRWcVLKM_800x.webp

3 Sprouts är en serie roliga och gulliga vattenflaskor till mindre barn som säljs av Coop.

Det är en vattenflaska i hård plast fri från ftalater, BPA och andra läskiga ämnen.

Vattenflaskan rymmer 0,35 liter vätska och har en praktisk drickpip som gör att den även passar bra till de minsta barnen.

3 Sprouts dricksflaskor finns i flera snygga modeller med roliga djur på, bland annat sengångare och lejon. Vi älskar dem!

A Little Lovely

a-little-lovely-company-drikkedunk-vandflaske-water-bottle-jungle-tiger-DBJTGR09-p.webp

Jättesmart och gullig vattenflaska till barn. Vattenflaskorna från A Little Lovely har roliga och söta illustrationer av djungeldjur och andra bilder.

Vattenflaskan är gjord i miljövänlig PE plast med praktisk drickpip och rymmer 400 ml vätska. Den har också ett litet handtag som gör den lätt att ta med.

Camelbak Eddy+ Kids

2472-Hip-Dinos.jpeg

Jättefin vattenflaska från Camelbak som är ett populärt outdoor märke även för vuxna.

Den här vattenflaskan är i klar plast och är ett mellanting mellan en klassisk vattenflaska och en barnmugg. Därför är den bra för de allra minsta barnen.

Den är också lätt att rengöra och den tål att diskas i diskmaskinen.

Klean Kanteen

oNdW6Axe-p_500x.webp

Praktisk och smart vattenflaska från det amerikanska företaget Klean Kanteen.

Den här vattenflaskan rekommenderas av både Alt for Damerne och Rose Maimonide.

Det är en vattenflaska i stål med en praktisk drickpip som kan bytas ut mot ett skruvlock när barnet blir äldre.

Klean Kanteen finns också i flera andra modeller, bland annat en termoflaska.

Liewood Warren

LW14220-2898-liewood-silicone-water-bottle-drikkedunk-cat-kat-wheat-yellow-gul2-p.webp

Denna vattenflaska skiljer sig från de andra modellerna genom att den är gjord i 100% silikon, så här handlar det alltså om ett helt annat slags material.

Eftersom den är i silikon är den helt brottsäker och inget man kan skada sig på. 

Vattenflaskan finns i flera snygga pastellfärger. 

Den är enkel att rengöra med den medföljande borsten och den tål också diskmaskin.

Mepal

En sportig vattenflaska i klassisk design som från då vi var barn. Mepal ToGo är en fin vattenflaska som finns i flera olika färger.

Denna vattenflaska rekommenderas av Alt for Damerne.

Flaskan är gjord i soft touch material, vilket gör den skön att hålla i oavsett om du är ute eller inne och om du svettas eller har kalla händer .

Den är tillverkad i PE plast och rymmer 500 ml.

Den har en praktisk drickpip som är lätt att ta fram och sätta tillbaka med en hand eller helt utan händer. Pipen har ett effektivt stängningssystem som gör att den inte droppar.

Nalgene Bottle On The Fly Kids

nalgene-bottle-on-the-fly-kids-0-35l-blue-blue-shark-graphic

Nalgene är en av världens mest populära outdoor brands och de tillverkar även några populära vattenflaskor som är gjorda för att hålla riktigt länge.

Deras “Bottle on The Fly Kids” är en praktisk liten vattenflaska för barn med smarta läckagefria mekanismer som gör att den kan användas och tas med utan risk för läckage.

Sistema

SS-6502.w1400.h1000.backdrop.webp

Om du vill ha en billig men hållbar produkt så är Sistema ett bra val.

Sistema tillverkar några väldigt populära matlådor med rumsindelning och här ser du deras vattenflaska för barn som finns i en massa snygga färger i en hållbar och enkelt design.

Den har en “sportkork” som är enkelt att använda och sätta tillbaka igen.

Bästa vattenflaskan med sugrör till barn

Done by Deer

5712643031963.jpeg

Vattenflaska i plast med gulliga motiv och sugrör, så den är enkel att använda.

Denna vattenflaska har ett smart sugrör som man kan dölja i locket så det inte droppar.

Den har också ett handtag, vilket gör det lätt för små händer att ta fram den igen.

Petit Monkey

XB877.jpeg

Petit Monkey tillverkar några oerhört fina och unika vattenflaskor med glitter på, något som säkert blir populärt i förskolan och skolan.

De är gjorda i plast som såklart är fri från BPA och ftalater.

Rekommenderad av Alt.dk

Dricksflaskan finns i flera färger och i olika modeller och har ett praktiskt sugrör i toppen.

Tål inte diskmaskin.

Nuk

CV725.jpeg

Liten vattenflaska med sugrör och smart dubbel stängningsfunktion.

Nuk dricksflaska rymmer 300 ml och har ett sugrör i silikon.

Finns i flera olika versioner.

Bästa vattenflaskan med skruvkork till barn

24 Bottles Urban

24bottles_drikkedunk_rustfrit_staal_urban_dusty_pink-600x600-1.webp

Vattenflaska till större barn med skruvkork i snygg och enkel design. Den här vattenflaskan är i rostfritt stål och har en slimmad look.

Dricksflaskan väger inte särskilt mycket, något som gör den praktisk att ha med i ryggsäcken. Den finns i flera färger och alla är i rostfritt stål utan skadliga kemikalier. Den öppnas och stängs med en skruvkork.

24 Bottles rekommenderas av Alt.dk, som bland annat har valt ut den eftersom den är Co2-neutral.

Beckmann

CL708.jpeg

Beckmann är det norska företaget som också tillverkar några väldigt populära skolväskor och matlådor, så det kommer nog inte som någon stor överraskning att de även tillverkar snygga och fina vattenflaskor till barn.

Dessa gulliga vattenflaskor är i klar plast och har skruvkork. På flaskorna finns illustrationer av allt från ninjor till dovhjortar och de finns i flera färger, så det finns helt säkert något som passar för just ditt barn.

Den tål diskmaskin.

Bkr

QA842.jpeg

En av de snyggaste och mest stilrena vattenflaskorna i testet. Den här fina dricksflaskan från Bkr finns i många olika pastellfärger och detta är en vattenflaska i glas med silikon runt.

Vattenflaskan är i glas, vilket är det bästa materialet när det gäller kemikalier. Det avger nämligen inga skadliga ämnen.

Vattenflaskan rekommenderas dessutom av Rose Maimonide.

Blafre

4566_blafre_500ml_staalflaske_gul.jpeg

Praktisk vattenflaska i stål för både mindre och större barn. En gedigen vattenflaska i rostfritt stål och man kan köpa till en drickpip så att den kan användas av mindre barn också eller med skruvkork för större barn.

Den är utan BPA och ftalater och den tål diskmaskin. Den är också enkel att rengöra med en diskborste eftersom den har en stor öppning.

Tack vare den stora öppningen är flaskan också perfekt för smoothies och andra trögflytande vätskor.

Bästa termosflaskan för barn

Klean Kanteen termoflaske

klean-kanteen-termo-drikkedunk-staal-boern-355ml-navy-hearts-600x600-1.webp

Klean Kanteen är ett amerikanskt märke som tillverkar några väldigt populära vattenflaskor och här tittar vi närmare på deras termosflaska som finns i flera olika modeller och utseende, men som alla är i rostfritt stål med en drickpip och sportkork.

Den rekommenderas dessutom av Alt for Damerne i deras test.

Sistema Stainless Steel

510_280ml-Line-up-p1624022883.6209.jpg.jpeg

Termosflaska från Sistema. Vi tittade på en annan vattenflaska från Sistema ovan, men den här är i rostfritt stål och är en termosflaska som kan hålla varmt i upp till 12 timmar och hålla kalla vätskor kalla i hela 24 timmar.

Perfekt att ta med på vandringen eller skolutflykten.

Den rekommenderas också av Alt for Damerne.

Det bör du veta om att köpa vattenflaska till barn (GUIDE)

De flesta vattenflaskor är gjorda i plast. Plast har många fördelar, det är lätt, det är hållbart och billigt, allt i allt egenskaper som är bra när man har med produkter till barn att göra.

Nackdelen med plast är att vattnet kan ta smak från plasten. Det borde det egentligen inte göra, men det har nog de allra flesta varit med om.

Många oroar sig över om det finns skadliga ämnen i plast och det finns det vanligtvis inte. Som du kan läsa om nedanför är kraven strikta och när TÆNK gjorde ett test 2016 hittade de inga ftalater eller Bisphenol A.

Om du trots allt inte gillar plast är rostfritt stål ett annat bra alternativ. Det är otroligt hållbart, kan nästan inte gå sönder, ger ingen smak och isolerar bättre. Köper du en termos modell håller sig vattnet kallt – eller varmt – länge.

Nackdelen är att det är ett tyngre material, som särskilt de minsta kommer att ha svårt att släpa runt på en hel dag.

Det är inte lika lätt för barn som för oss vuxna att dricka ur en flaska, och för att vara helt ärliga, vem har inte spillt vatten över sig själv på gymmet?

Därför är det en bra idé att köpa en vattenflaska med sugrör både till ditt barn och dig själv! Förutom sugrör finns det flera andra typer av drickmekanismer, till små barn finns vattenflaskor som enkelt kan öppnas och som har ett mindre hål att dricka ur, en så kallad drickpip eller sportkork som de också kallas.

För större barn kan man få smarta mekanismer som gör att man kan öppna och stänga med en hand. Större barn kan också ha glädje av en skruvkork.

När du sätter vattenflaskan mot läpparna, och det gör man ju ofta, är det skönt att veta att den inte innehåller några hälsofarliga ämnen som BPA eller ftalater i vattenflaskan.

Ja, det är väl faktiskt rent av motbjudande att tänka på att ens barn skulle behöva dricka ur en vattenflaska flera gånger om dagen om den innehöll skadliga kemiska ämnen!

Vattenflaska: 5 bra råd

  • Använd inte vattenflaskor som luktar kraftigt eller ändrar smak på innehållet.
  • Drick färskt vatten framför vatten som har varit i flaskan länge.
  • Välj glas eller rostfritt stål istället för plast eller aluminium.
    Tänk på att sura drycker – juice eller saft – kan frigöra flera kemikalier.
  • Släng slitna vattenflaskor.

TÆNK

Alla de vattenflaskor som vi har valt ut i detta test ska vara fria från skadliga kemikalier oavsett material, men läs råden från TÆNK och bedöm själv när du får din produkt. 

Det har som tur är hänt mycket de senaste årtiondena när det gäller hur vi ser på kemikalier till barn. Det finns stränga krav från både svenska myndigheter och EU nu.

I ett test som TÆNK gjorde 2016 på 8 utvalda vattenflaskor (de skriver inte vilka) hittade man inga ftalater eller Bisphenol-A i några av dem. Så det är ju positivt och tyder trots allt på att det inte är något stort problem.  

Det finns till exempel flera vattenflaskor i plast men det behöver inte vara ett problem. De billiga och smarta vattenflaskorna från Sistema är till exempel gjorda i garanterat ej skadlig plast.

Om du inte gillar plast så är en vattenflaska i stål ett bra alternativ. 

Då kan du i alla fall vara säker på att undvika skadliga ämnen som kan finnas i plast. 

Men en vattenflaska i metall kan vara behandlad med lack, så det ska man tänka på. 

En vattenflaska i glas är också fri från skadliga kemikalier men här ska man tänka på om man vill att barnet ska ha något som potentiellt kan gå sönder. 

Erik från Wildtoys.se
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply