Uv tält – Bäst i Test 2022

Ska hela familjen snart på utflykt till stranden – en varm dag när solen står högt på himlen? Då är ett UV-tält till baby och barn en viktig sak att packa med sig i bilen. Ett UV tält skyddar mot solens skadliga strålar och ger både barn och bebisar en mysig plats i skuggan.

På marknaden finns det många olika UV-tält till de små – i flera prisklasser. Men vilket UV tält är det bästa till baby när man ska till stranden, trädgården eller parken?

Här på sidan har vi valt ut de mest populära testvinnare inom UV-tält som du kan köpa till ditt barn bl.a. från märken som BeKids och Babymoov.

Innehållsförteckning

ANNONCE

Det ska du veta innan du köper strandtält

Snart kommer vi att presentera 5 populära pop-up UV strandtält. Innan du väljer bör du överväga vilka behov strandtältet ska uppfylla:

  • Hur högt UV-skydd ska strandtältet ha?
  • Hur många ska det finnas plats för i tältet?
  • Ska strandtältet kunna förankras i marken?

Topp 5 populära pop-up uv strandtält

Babymoov

“Efter att ha testat det tycker jag att det är värt pengarna!” Så säger Testfamilien.dk som har testat detta UV strandtält från Babymoov. De tycker att tältet är värt pengarna eftersom det bl.a. är enkelt att slå upp, har 50+ UV-skydd och är lätt att flytta från t.ex. trädgården till vardagsrummet där barnen kan använda strandtältet som en mysig koja.

Förutom att ge bra skydd från solens strålar kan detta UV tält från Babymoov även skapa bra vindskydd när det blåser friskt på stranden. Framför öppningen till strandtältet finns ett myggnät som ger extra skydd för både barn och bebisar. 

Till strandtältet medföljer tältpinnar så att det kan förankras i trädgården eller på stranden.

Deryan

Tycker du också att det är tråkigt när en mysig strandtur blir förstörd av för mycket vind? Med detta UV strandtält från Deryan kan du snabbt och enkelt skapa både skugga och lä för vinden på stranden, i trädgården eller i parken. På så sätt kan ditt barn få en välförtjänt paus från lek i sand och vatten – ev. men en matlåda eller något kallt att dricka.

Tältet är enkelt att använda. Det slås upp på nolltid – och det är lika lätt att slå ihop igen när du väl har knäckt koden. Som en extra feature har öppningen ett insektsnät och kan stängas för extra skydd. 

Med detta UV strandtält från Deryan är du garanterad en mysig och trygg strandutflykt för både bebisar, barn och vuxna.

Swimpy

UV strandtältet från Swimpy är lite annorlunda än övriga strandtält som vi har presenterat här på sidan. Den nedre delen av strandtältet har nämligen en “nät-vägg” så du får en bättre ventilation. Det gör såklart att strandtältet ger mindre lä för vinden – men å andra sidan kan det kännas mindre varmt för ditt barn. 

UV strandtältet från Swimpy har en bra storlek så det absolut får plats mer än ett barn därinne – och kanske får du också komma in. Observera att det inte medföljer tältpinnar till detta tält för att sätta fast det i underlaget (mark eller sand), men detta kan köpas till om man önskar det.

Är du osäker på hur du slår ihop tältet från Swimpy? Se en kort video här och lär dig hur man gör.

Ludi skuggtält

Behöver din natur- eller vattenälskande son eller dotter ett eget tält ska du välja Ludi skuggtältet. Det barnvänliga tältet är gjort för att barn på 1/2-2 år ska kunna sitta i skuggan och leka med vatten. Tältets botten är gjord som en pool med härliga motiv av fiskar som helt säkert kommer att dra till sig barnets uppmärksamhet. 

Tältet tar inte mer plats än att det kan få plats i en strandväska tillsammans med mat, dricka och handdukar. 

Det finns skyddande uv-filter på tältet så din son eller dotter inte utsätts för skadliga strålar från solen.

Nordbjørn Sunny

Vem blir inte glad av att se detta färgglada strandtält från Nordbjørn Sunny i blått och rosa? Det gör det lätt att hitta tillbaka till familjen när du kommer från glasskiosken med famnen full av glass. 

Trots strandtältets budgetvänliga pris får du här ett UV-skydd på 50+ så ditt barn eller baby får optimalt skydd mot solens skadliga strålar. Men observera att det inte medföljer tältpinnar till detta Nordbjørn Sunny UV strandtält – så kolla vad väderleksrapporten säger om vindförhållandena innan ni åker på utflykt till stranden. 

UV strandtältet från Nordbjørn är väldigt enkelt att frakta till och från stranden eftersom det medföljer en bra väska med handtag. Se ev. en video av hur tältet slås ihop igen på den hemsida där du köper strandtältet.

BeKids

När de små ska med till stranden ska de skyddas mot solens strålar – med både solhatt, solkräm och självklart även med ett smart popup UV strandtält. 

Detta UV strandtält från BeKids är ett populärt val och kan mycket väl vara det bästa UV-tältet till barn. Designen är enkel så tältet inte “sticker ut” i omgivningarna. Den smarta pop-up funktionen gör att du bara behöver ta ut tältet ur påsen och så slås det upp av sig själv – redo att sättas fast i marken eller i sanden med de medföljande tältpinnarna.  

Med detta UV-tält från BeKids får du optimalt skydd mot solens strålar – perfekt för både baby och barn som behöver en paus på strandturen.

Är du osäker på hur du slår ihop ett pop-up UV tält igen? Se en video här om hur du enkelt och snabbt slår ihop tältet.

Hur slår man ihop ett pop up strandtält?

Pop-up strandtält är smarta eftersom de är så snabba att slå upp så att hela familjen kan hoppa i badet. Men går det lika fort att slå ihop dem igen?  

Kanske inte första gången, men med tiden kommer du garanterat tycka att det är enkelt. I allmänhet handlar det om att 1) Vända strandtältet med botten uppåt 2) Samla tältets sidor i ena handen 3) Vika ihop det på ett sätt så du kan “vrida” cirklarna in över varandra. På så vis skapar tältet en cirkel igen, som du enkelt kan packa ner i den medföljande väskan. 

Om du fortfarande är osäker, kan du bara googla det strandtält du har köpt och hitta en vägledning.

Värt att veta om bebisar och barn i solen

Det är vår uppgift som föräldrar att skydda våra barn i solen. Barn och bebisar har nämligen tunnare hud än vuxna och bränner sig därför lättare när solens strålar får fritt spelrum. 

Du kan skydda barnets hud med: 

  • UV strandtält
  • Solhatt
  • Solkräm
  • UV badkläder eller kläder som täcker huden

Kom ihåg att dricka massor av vatten och undvik solens strålar mellan kl. 12:00-15:00 – t.ex. med ett UV strandtält för barn.

Erik från Wildtoys.se
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply